Šéf dopravnej polície jazdil 153-kilometrovou rýchlosťou

05.04.2012 Bratislava

Bratislava 5. apríla (TASR) - Šéfa dopravnej polície policajného prezídia Milana Hamara nameral policajný radar, keď po diaľnici medzi Trnavou a Bratislavou uháňal rýchlosťou 153 km/h, píše dnes portál čas.sk.

Riaditeľa odboru dopravnej polície nameral radar na diaľnici D1 minulý týždeň vo štvrtok. V úseku, kde je povolená rýchlosť 110 km/h, išiel 153 km/h, rýchlosť tak prekročil o 43 km/h. Paradoxom je, že Hamar sa podieľal na poslednej novele zákona o cestnej premávke.

"V rámci osobitnej kontroly, ktorú vykonával Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave dňa 22. marca, zastavila hliadka vodiča osobného motorového vozidla Seat Leon, ktorý prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť jazdy určenú dopravnou značkou. Pri kontrole policajti zistili, že vodičom je vami uvedený príslušník policajného zboru, ktorý používal služobné cestné motorové vozidlo," uviedla pre portál bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, s tým, že vodič pri kontrole predložil všetky doklady potrebné na vedenie služobného motorového vozidla, ako aj povolenie na používanie zvláštnych výstražných znamení vozidiel s právom prednostnej jazdy.

"Po zistení uvedených skutočností bola kontrola vodiča zaevidovaná a vodič pokračoval v jazde, keďže sa priestupku nedopustil," tvrdila Hrášková. Bežnému smrteľníkovi by za to hrozila pokuta 200 eur, zdôrazňuje čas.sk. Šéf dopravákov Milan Hamar sa vracal zo služobnej cesty do Bratislavy, kde ho podľa jeho slov na pracovisku čakali ďalšie povinnosti. "Neviem, ako rýchlo som šiel, lebo som dbal na opatrnosť, aby som nikoho z účastníkov cestnej premávky neohrozil a plne sa venoval riadeniu," povedal.

Policajný prezident Jaroslav Spišiak zažil podobný príbeh, pripomína portál. Tiež ho vlani v júli namerali jeho podriadení. Majáky na svojom aute zapnuté nemal. Stalo sa to na ceste medzi Bajčom a Pribetou. Rútil sa rýchlosťou 123 km/h, maximálnu rýchlosť prekročil o 33 km/h. Stalo sa to presne v deň jeho ročného pôsobenia vo funkcii. Vtedy sa vyjadril, že ho to mrzí. Vtedajší minister vnútra Daniel Lipšic ho potrestal disciplinárnym opatrením a tak nemohol dostať odmeny, píše čas.sk
 

Vyberte región